Zonnige citruscake

Wat bakinspiratie nodig? Probeer eens deze citruscake. Wij hebben ons laten inspireren door onze behoefte aan zon na de lange natte winter. Daarom in dit recept de heerlijke smaken van citrus, gecombineerd met de bloesems van de citrusbomen (ook wel oranjebloesem genoemd). Laat je verrassen door de heerlijke zonnige smaak van deze citruscake. Ook de oranjebloesem proef je goed en vormt een verrassende exotische twist. De cake is bovendien melk-, gluten- en eivrij en daarom voor vrijwel iedereen geschikt als lekkernij!

Recept citruscake met oranjebloesemhoning

Het volgende recept is voor één cakevorm

Ingrediënten

  • 125 gram boekweitmeel
  • 125 gram polenta
  • 10 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 1 banaan
  • 50 gram rijstolie
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van 1 mandarijn
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels oranjebloesemhoning
  • 150 gram water + 8 eetlepels water

Werkwijze

Meng de droge bestanddelen goed door elkaar. Maal het lijnzaad tot poeder in een koffiemolen. Prak de banaan goed door in een kommetje en voeg de gemalen lijnzaad toe. Voeg 8 eetlepels water toe en maak van het geheel een papje. Meng de droge bestanddelen met het papje en de olie. Roer goed door elkaar en voeg de vruchtensap, rasp en honing toe. Meng weer goed en voeg ten slotte het water toe. De cakemix mag een beetje waterig van structuur zijn, want de polenta neemt nog water op tijdens het garen. Bak de citruscake in de oven voor 60 minuten op 180 graden Celsius. Laat de cake afkoelen en geniet!

MENU