Zonnebonbons; bonbons met cacao, honing, bijenpollen en kurkuma

Deze zonnige bonbons vallen altijd erg goed in de smaak bij onze cursisten. Het gele laagje geeft de bonbons een zonnige kleur, de kurkuma en het zeezout een verrassende smaak! Ontdek het zelf.

Recept bonbons met cacao, honing, bijenpollen en kurkuma

bijenpollen chocolade
Ingrediënten:

  • ¾ kopje cacaoboter
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 4el kokosolie
  • 2 el honing
  • ¼ tl kurkuma
  • 2 el bijenpollen
  • snufje zeezout

Werkwijze:
Smelt de cacaoboter au bain marie tot het vloeibaar is. Voeg het cacaopoeder en 1 el honing en roer het tot een homogene massa. Giet deze chocolademix in je zelfgekozen vormpjes. Ik heb siliconen minicake-vormpjes gebruikt. Zet het in de vriezer weg. Smelt de kokosolie au bain mairie tot het mooi glad is, en mix de kurkuma, het zeezout en de bijenpollen erdoor. Je kunt er voor kiezen om de bijenpollen van te voren fijn te malen in een koffiemolen, zodat ze beter oplossen. Haal de chocolade uit de vriezer en doe wat van de “zonneschijnmix” erboven op en verdeel het evenredig. Stop het voor een paar minuten terug in de vriezer zodat het zich fixeert. Als ze klaar zijn kun je de chocolaatjes gemakkelijk uit de vormpjes drukken.
Met dit recept maak je ongeveer 12 zonneschijn-chocolaatjes; afhankelijk van de grootte van je vormpjes.

MENU