Voorjaarskuren met bijenproducten en wilde kruiden

Het voorjaar is de tijd om iets goeds te doen voor je lichaam. Het is de tijd van opnieuw beginnen en reiniging. Wij kunnen hier gebruik van maken door middel van bijvoorbeeld voorjaarskuren.

Wanneer het voorjaar er aan komt worden de dagen langer, wordt het zonlicht sterker en neemt de kans op vorst af. Dit heeft effect op onszelf en de natuur om ons heen. Planten die zich voor de winter hadden teruggetrokken in de aarde komen met nieuwe scheuten weer omhoog, aan de bomen verschijnen nieuwe blaadjes en wat verder in het voorjaar gaan al veel planten en kruiden bloeien. Ook de honingbijvolken komen van hun wintertros, gaan op reinigingsvlucht en gaan weer nectar en honing halen voor het nieuwe jaar.

Het voorjaar staat dan ook in het teken van een nieuwe begin en reiniging van het voorafgaande. De natuur ontluikt weer en allerlei nieuwe jonge plantjes en blaadjes komen uit. Hoewel het voorjaar in feite de periode in het jaar is met het minste aanbod aan verse groente, bevatten juist de voorjaarskruiden de krachtigste gezondheidsbevorderende stoffen. Deze zijn nodig om tot een volwassen plant uit te kunnen groeien. Daarnaast bevatten ze zeer hoge gehaltes aan vitaminen en mineralen. Dat komt ook voor ons weer goed uit, want de donkere winter heeft bij ons vaak de sporen achter gelaten. Deze voorjaarskruiden en planten geven ons nieuwe kracht en energie. Bovendien werken de meeste voorjaarskruiden en planten ontgiftend zodat we de winter definitief achter ons kunnen laten! Door het effect van de voorjaarskruiden te combineren met bijenproducten kunnen we de heilzame en reinigende werking op ons lichaam verder versterken. Doelgericht kunnen wilde kruiden en bijenproducten in het voorjaar bijvoorbeeld worden ingezet in voorjaarskuren.

voorjaarskuren

In deze workshop zullen we gaan kijken naar de mogelijkheden van bijenproducten en wilde kruiden in voorjaarskuren. Voorjaarskuren, ontgiften, reiniging, detox, ontslakking… het klinkt wellicht niet zo aantrekkelijk. maar juist in onze huidige tijd vol met prikkels kan het een figuurlijke verademing zijn om even zowel lichamelijk als geestelijk op te ruimen.

Datum
14 mei 2022

Tijdsduur
10.30 – 16.30 uur.

Kosten
De kosten voor deze inspirerende apitherapie workshop bedragen 99 euro per persoon.

Verzorging
De workshopdagen zijn op basis van all inclusive. Dit houdt in dat er koffie/ thee met iets lekkers, water en een biologische lunch zal zijn. De lessen zullen worden ondersteund door middel van lesstof. Iedereen ontvangt daarom in de week voorafgaand aan de lesdag een uitgebreid digitaal naslagwerk over het desbetreffende onderwerp.

Locatie
ABHealthy op het Bijenpark in Rotterdam.
Adres:
Maeterlinckweg
3076 GA Rotterdam

Docent
Ruby van den Heuvel MSc

Aanmelden of vragen?
Aanmelden kan via onderstaand online aanmeldformulier. Lees voor aanmelding de Algemene Voorwaarden. Na aanmelding ontvang je van ons binnen twee werkdagen een bevestiging en factuur. Heb je geen bevestiging ontvangen, kijk dan in je spambox. Helaas verdwijnen e-mails hier soms in. Natuurlijk kun je ons ook mailen.

Er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen aan de bijenkastlucht workshop dus schrijf je snel in! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Kenniscentrum Apitherapie Bee Healthy (2022)
MENU