Categorieën
Geen categorie

Verslag tweede apitherapie symposium Nederland

Wij kijken terug op een mooie dag met een divers aanbod aan lezingen en workshops en een al net zo divers publiek. We hebben nieuwe en oude gezichten gezien en hopen dat jullie allemaal gedurende de symposiumdag nieuwe tips en trucs hebben gekregen om nog meer uit bijenproducten en de apitherapie te halen. Hieronder een verslag van de symposiumdag.

Inhoud van de dag

Dr. med. Matthias Holeitner sprak over zijn schat aan ervaring met honing in de integratieve wondbehandeling. Zijn lezing was rijkelijk geïllustreerd met eigen foto’s, dat een indrukwekkend schouwspel opleverde.

Huisarts drs. Melih Oyman deed verslag van de resultaten van het gebruik van honing en propolis in de behandeling van keelontsteking in zijn huisartsenpraktijk

Ook werden er door respectievelijk Anne Mulder en Joffrey Deleplanque, twee invalshoeken gepresenteerd voor het omgaan met de ziekte van Lyme en het gebruik van bijengif en andere bijenproducten

In de middag waren er twee praktische workshoprondes. Mesut Bayrakdar gaf een workshop over het samenstellen en gebruiken van honingmixen. Janine Roos verzorgde een hands-on workshop waarbij verschillende apitherapeutische producten voor gebruik bij dagelijkse ongemakken werden gemaakt. En Joffrey Deleplanque nam ons mee in de wereld van Hoshindo, met de nadruk op bijengif volgens less is more principe.

Positieve reacties

Wij hebben heel veel positieve reacties gehad op de symposiumdag. Onze speciale dank gaat uit naar iedereen die ons heeft geholpen gisteren en alle sprekers die hun expertise en ervaring met ons allemaal hebben gedeeld.

Ben je onder de indruk van de werking van de apitherapie? Help ons dan op onze missie de apitherapie in Nederland en België bekender en met name ook toegankelijker te maken.

Bijgaand de eerste sfeerfoto’s… Meer foto’s volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU