Categorieën
Geen categorie

Verkeerde tips bij hooikoorts

Het hooikoortsseizoen is weer in volle gang. Wellicht komt het door de warme periode, die we net achter de rug hebben, waardoor heel veel planten en bomen nu tegelijk in bloei staan. Maar de klachten, die mensen met hooikoorts ervaren, lijken dit jaar zelfs heftiger dan ooit. De apitherapie – bij ernstige klachten eventueel gecombineerd met andere natuurgeneeskundige methodes – biedt effectieve methodes om de klachten van hooikoorts te verlichten en in de toekomst zelfs te voorkomen. Alles is echter een kwestie van afstemmen op de persoon en op het juiste moment.

hooikoorts klachten natuurlijk verminderen

Verkeerde adviezen bij hooikoorts

Helaas is het zo dat wij op dit moment, met name op Facebook, in onze ogen verkeerde adviezen voorbij zien komen. Veelal wordt hier bij acute hooikoortsklachten geadviseerd om honing of bijenpollen te gaan gebruiken. En hoewel iemand die last heeft van hooikoorts in principe niet allergisch is voor het stuifmeel in honing of bijenpollen kan dit, door het in de loop der tijd ontstaan van zogenoemde kruisallergieën, wel voorkomen. Met name bij ernstigere allergische klachten is dit niet ongewoon! Hierdoor kunnen na inname van honing of bijenpollen de klachten verergeren met bijvoorbeeld huiduitslag, netelroos, ernstige benauwdheid of een allergische astma aanval tot gevolg.

Laat je goed voorlichten bij hooikoorts!

Het is daarom op dit moment niet de juiste tijd om te starten met honing en bijenpollen. Natuurlijk biedt de bijenkast voor nu wel andere oplossingen. Laat je daarom, om teleurstellingen te voorkomen, goed voorlichten!

Meer weten over apitherapeutische behandeling bij hooikoorts?

Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om meer te weten te komen over de hooikoortsbehandeling door middel van apitherapie. Apitherapeut Ruby van den Heuvel begeleid je tijdens een natuurgeneeskundig consult om je hooikoortsklachten te verminderen. Zij kan samen met jou bepalen wat jij op dit moment nodig hebt en zal een plan uitstippelen om de klachten ind e toekomst te proberen in te perken. Ook kun je meer te weten komen over een pollendesensiblisatiekuur tijdens onze workshop rondom bijenpollen en bijenbrood. Wil je nog meer weten over de apitherapie? Volg dan de apitherapie basisopleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU