Slijmoplossende hoestsiroop

Een zeer effectief huismiddel bij hoest met overmatige slijmproductie is een hoestsiroop gemaakt van witte koolsap, saffraan en honing. Deze hoestsiroop is ook werkzaam bij bronchitis. Probeer het onderstaande recept zelf eens uit!

hoestsiroop

Recept hoestsiroop met witte kool, saffraan en honing

Volg het onderstaande recept voor het maken van een effectieve slijmoplossende hoestsiroop.

Ingrediënten:

  • 1/2 liter witte koolsap
  • 3 gram saffraan
  • 500 gram honing

Werkwijze:
Doe alle ingrediënten in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat de siroop inkoken totdat deze is ingedikt. Doe de hoestsiroop in schone, het liefst donkere, flesjes en bewaar in de koelkast.

Gebruik:
Gebruik 3 tot 4 maal daags 1 eetlepel. Je kunt de eetlepel puur innemen of oplossen in een glas warm water.

Witte koolsap

Witte koolsap kan zelf vers geperst worden, bijvoorbeeld met een slowjuicer, maar kan ook in een gezondheidswinkel of via internet worden besteld.

Verhitten van honing

In dit recept wordt de honing meegekookt. Dit is nodig om de hoestsiroop houdbaar te maken. Het verhitten van honing heeft uiteraard invloed op de heilzame werking van de honing. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het echter niet zo dat honing na verhitting alle goede inhoudsstoffen verliest en nog enkel uit suikers bestaat. Maar toegegeven er is zeker het één en ander verloren gegaan. Leer meer hierover tijdens onze honing workshop.

Vers samenstellen van de hoestsiroop

De hoestsiroop kan ook iedere keer vers worden samengesteld. Hierdoor profiteer je optimaal van de heilzame werking van de honing. Je neemt hiervoor een halve eetlepel honing, een halve eetlepel witte koolsap en 10 druppels saffraantinctuur. Je mengt alle ingrediënten goed door elkaar, alvorens het in te nemen. Laat bij het innemen het mengsel langzaam door de keel glijden. Dit gaat het beste tijdens het liggen.

MENU