Categorieën
Geen categorie

Slapen op bijen; een nieuwe hype?

slapen op bijen apimoduleDe laatste tijd hebben wij op Facebook meerdere berichten voorbij zien komen over de apimodule. In Oekraïne is deze vorm van apitherapie al zeer populair. Apimodule is een soort houten bedstee en 4 bijenkasten in 1 waardoor je op een simpele manier op de bijenvolken kunt slapen. Nu is dit principe niet nieuw, want al jaren lang biedt een imker op het Oekraïense eiland Krim een zelfde soort principe aan, waarbij je kunt slapen bovenop bijenkasten die in zevenhoek opstelling staan. Alleen nu blijkt er in Nederland ineens meer belangstelling voor te komen… Het slapen op bijen of in de nabijheid van bijen zou een helend effect hebben op de mens. Wij vroegen ons af hoe dit zit en zochten het voor je uit!

Iets wat als eerste opvalt wanneer je in de beschikbare literatuur over het slapen op bijen duikt is het feit dat heling van de mens in de dit geval op energetisch niveau plaatsvindt. Volgens de Oekraïense navolgers van deze methode, Valery Sinelnikov en Mykhola Yarovy, zouden bijenvolken de energetische problemen van een ziek mens kunnen opsporen en actief trillingen kunnen produceren die deze energetische problemen op zouden lossen waardoor de zieke persoon geneest. Op het Apimondia congres van 2013 werd deze apitherapievorm voor het eerst gepresenteerd. De therapievorm werd daar ook wel bijenbioresonantietherapie genoemd en er zouden, afhankelijk van de ziekte, ongeveer 3 tot 5 slaapbehandelingen nodig zijn. In lijn met wat we bij het medicinaal toepassen van bijenproducten vaker zien geven Sinelnikov en Yarovy ook nu aan dat de behandeling beter aan slaat wanneer naast de bijen bioresonantietherapie ook een krachtmengsel van honig, bijenpollen en koninginnengelei wordt gebruikt.

Buiten de berichten van zieke mensen die door deze methode genezen zijn en de sporadische ervaringen van imkers of apitherapeuten die met deze methode werken en op conressen over hun ervaringen vertellen, is er verder geen bewijs voor de effectiviteit van bijen bioresonantietherapie. Wetenschappelijk onderzoek naar deze methode is helaas nog niet gedaan. Hierdoor kunnen we niet met zekerheid zeggen dat het slapen op bijen heilzaam is, of het hier niet puur gaat om een placebo effect en of het verhaal over het herstellen van trillingen op energetisch niveau klopt. Wel is al langer bekend dat het inhaleren van bijenkastlucht zeer gezond is. Bij het slapen op bijenvolken lig je echter niet direct in de bijenkast waardoor het inhaleren van deze bijenkastlucht slechts beperkt is. Natuurlijk is ook een goede slaap heilzaam.

Het gebied rond de geneeskrachtige effecten van slapen op bijenvolken is nog relatief ontgonnen. Wellicht dat op dit gebied in de komende jaren nog grote sprongen worden genomen. Rest ons alleen nog te zeggen dat eigen ervaringen hiermee op dit moment zeer belangrijk zijn. Mocht er iemand zelf met de bovenstaande methode genezen zijn of mocht je iemand kennen die dit heeft ervaren laat het ons alsjeblieft weten. Mail je verhaal naar ruby@bee-healthy-apitherapie.nl, zodat wij het weer verder kunnen delen! Voor de doe-het-zelver die zelf een apimodule wil bouwen hebben wij een Oekraïens artikel gevonden met korte werkbeschrijving. Het artikel is in het Engels en is helaas niet van goede kwaliteit doordat het vertaald is vanuit het Russisch met een online vertaalmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU