Paardenbloemhoning: de goudgele voorjaarshoning

paardenbloemhoning: honing van de nectar van paardenbloemenHet is voorjaar. De natuur is losgebarsten en de paardenbloemen staan momenteel in volle bloei. Sommige weilanden zien geel van de paardenbloemen en dat is goed nieuws voor de bijen. De paardenbloemen leveren de bijen nu volop nectar en stuifmeel (pollen).

Werking van paardenbloemhoning

Paardenbloemhoning is een goud-gele honingsoort met een hoog gehalte aan pollen. Deze honingsoort heeft doordat deze van de nectar van een paardenbloembloemen afkomstig is een typische hoogaromatische smaak. Paardenbloemhoning bevat veel glucose en geeft daardoor snel energie. Daarnaast staat deze honingsoort er om bekend de nieren- en de lever te stimuleren. Paardenbloemhoning zorgt er zo voor dat het lichaam zichzelf beter kan bevrijden van afvalstoffen en past dan ook uitstekend binnen een ontgiftende voorjaarskuur. Daarnaast wordt paardenbloemhoning medicinaal ingezet bij een verzwakte nier- en leverwerking en spijsverteringsstoornissen.

Medicinale werking van honing

Meer informatie over de medicinale werking van honing en de diverse honingsoorten vind je op onze honing in de apitherapie-pagina. Of geef je op voor onze apitherapie opleiding en leer alles over de medicinale krachten van de bijenproducten. Wil je meer weten over de medicinale krachten van de paardenbloem zelf dan kun je een kijkje nemen op de website van Herbiatic. Herbiatic heeft namelijk de paardenbloem behandeld als medicinaal en eetbaar kruid van de maand april.

(2019)
MENU