Opwekkende koffiescrub met honing

Hou je ook zo van koffie? Doe het eens anders! Dit recept met koffiedik, olijfolie en honing levert een heerlijke en tegelijkertijd effectieve scrub met een fijne textuur. Het maken van de koffiescrub is kinderlijk eenvoudig en de ingrediënten zijn niet duur. Je huid zal er zeker van profiteren. Reiniging is voor onze huid namelijk zeer belangrijk.

Er wordt zelfs gezegd dat de koffiescrub effectief is bij cellulitis. Wij kunnen niet met zekerheid zeggen of dit zo is. Hier is helaas geen echt wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Wel weten we uit wetenschappelijk onderzoek dat zowel scrubben als het uitwendig gebruik van cafeïne de bloedtoevoer naar de huid verhogen. Dit mechanisme zou eventueel verantwoordelijk kunnen zijn voor een effect bij cellulitis ofwel sinaasappelhuid. Probeer het eens een periode uit! Wij horen graag jullie ervaringen, bijvoorbeeld op Facebook, in onze gratis e-les of per e-mail.

maak je eigen koffiescrub

Recept koffiescrub

Ingrediënten:

  • 100 gram koffiedik (fijne maling is wat ons betreft het fijnste)
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze:

Vermeng alle ingrediënten met elkaar tot een homogene massa. Maak de huid nat onder de douche en reinig de huid grondig met de koffiescrub. Maak hierbij ronde bewegingen en probeer de volledige huid te raken. Gebruik de scrub 1 keer per week.

Meer leren over apicosmetica?

Het gebruik van bijenproducten in cosmetica wordt de apicosmetica genoemd. Wil je meer leren over apicosmetica? Volg de korte opleiding tot apicosmetica specialist.

MENU