Maak je eigen antirimpel gezichtspeeling

Een gezichtspeeling helpt om de dode huidcellen aan het oppervlak van onze huid te verwijderen. Hierdoor komt de nieuwe huidlaag sneller te voorschijn en krijgt de huid weer een frisse uitstraling. Ook zorgen gezichtspeelings toegepast voor een zomervakantie er voor dat de huid egaler bruin wordt.

Honing in de schoonheidsverzorging

Hét bijenproduct voor in een gezichtspeeling is honing. Honing is in de schoonheidsverzorging een echte alleskunner. In de peeling zorgt honing er bijvoorbeeld voor dat de dode huidcellen beter van de huid loslaten en de huid tegelijkertijd gevoed wordt.

Recept gezichtspeeling met honing

Peelings uit de winkel zijn vaak prijzig, maar met een paar simpele ingrediënten is een gezichtspeeling heel eenvoudig zelf te maken. Door de werking van honing te combineren met die van groene thee en rozemarijn wordt tevens de doorbloeding van de huid verbetert, wordt couperose tegen gegaan en gaat het huidveroudering en rimpels tegen.

gezichtspeeling

Ingediënten

  • 1 eetlepel gedroogde en gemalen groene thee bladeren
  • 1 theelepel gedroogde en gemalen rozemarijn blaadjes/ naalden
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel afgekoelde groene thee

Werkwijze

Meng de groente thee poeder en de rozemarijn poeder door elkaar. Voeg de honing en de afgekoelde groene thee toe tot een dikke smeerbare massa ontstaat.

Gebruik

Breng de peeling met draaiend beweging aan op een nat gezicht. Laat deze vijf minuten inwerken en spoel deze met draaiende bewegingen met lauw warm water van de huid. Verzorg de huid hierna met een goede (antirimpel) crème om het effect te versterken.

Meer weten over bijenproducten in de schoonheidsverzorging?

Wil je meer weten over bijenproducten in de schoonheidsverzorging? Volg dan onze korte opleiding tot apicosmetica specialist. In deze opleiding zullen we uitgebreid in gaan op de mogelijkheden van bijenproducten binnen de natuurcosmetica bedoeld voor gezichts-, lichaam-, mond- en haarverzorging.

MENU