Beschikbare cursussen

Het produceren van bijenproducten voor de apitherapie vereist vaak een andere kijk op imkeren. De opleiding Apitherapie Imkerij richt zich primair op imkers en verkopers van bijenproducten. Er zal uitgebreid worden ingegaan op de winning en verkoop van de diverse bijenproducten, die gebruikt worden in de apitherapie. Bijenproducten zijn zeer mooie en sterk werkende producten van moedernatuur en verdienen daarom een professionele oogst- en verwerkingsmethode. Daarnaast is het, met het oog op de globale vervuiling, belangrijk dat de bijenproducten worden onderzocht op restanten van zware metalen, pesticiden en insecticiden. Binnen de apitherapie worden zij immers ingezet om iemand zijn of haar gezondheid te ondersteunen en alleen zo kan de kwaliteit gewaarborgd worden. Leer in deze opleiding meer over de geneeskrachtige eigenschappen, de winning, de verwerking, de kwaliteitsbepaling en de verkoop van bijenproducten!

Maak in deze proefles kennis met de apitherapie: het inzetten van bijenproducten ter ondersteuning van de gezondheid. Het volgen van de proefles is volledig gratis. Meld je nu aan als gast of mail naar ruby@bee-healthy-apitherapie.nl voor de inlogcodes. 

Apitherapie is het inzetten van bijenproducten voor het bevorderen van je eigen of andermans gezondheid en welbevinden. Wij vinden dit een uiterst belangrijk thema. Gezondheid is immers één van het belangrijkste wat wij als mens bezitten. Gedurende de cursus maken we gebruik van verschillende lesmethoden om er voor te zorgen dat je met alle facetten en (behandel)mogelijkheden van het inzetten van bijenproducten ter ondersteuning van de gezondheid kennis kunt maken. Wij maken gebruik van online lesmateriaal in tekst en beeld, verschillende verwerkingsopdrachten en leervragen. Daarnaast zijn er praktijkopdrachten waarin je zelf aan de slag kunt gaan om bijenproducten met al je zintuigen beter te leren kennen.

De Apitherapie Vervolgopleiding bereid je voor op het vak als apitherapeut. We zullen in deze cursus uitgebreid kijken naar het te doorlopen behandelingsproces en de mogelijke behandeling van aandoeningen en klachten van het immuunsysteem, de spijsvertering, de longen, de huid, de urinewegen, de geslachtsorganen, hart- en bloedvaten, het bewegingsapparaat en het endocriensysteem. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die al een aardige basis in de apitherapie en de werking van de verschillende bijenproducten hebben gelegd door middel van de Apitherapie Basisopleiding.