Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/deb126723/domains/bee-healthy-apitherapie.nl/public_html/pages/wp-content/plugins/addon-so-widgets-bundle/cmb/init.php on line 746
Kenniscentrum Apitherapie Bee Healthy | Kwaliteit van bijenproducten voor de apitherapie

Kwaliteit van bijenproducten

Wanneer je bijenproducten apitherapeutisch ofwel medicinaal wilt inzetten dan is de kwaliteit van de bijenproducten die je gebruikt ontzettend belangrijk. In de apitherapie zetten we bijenproducten in ter bevordering van de gezondheid van mens en dier. De bijenproducten die we hiervoor gebruiken moeten dan natuurlijk wel zoveel mogelijk gezondheidsbevorderende stoffen bevatten en daarnaast geen stoffen bevatten die onze gezondheid kunnen schaden. Daar bijenproducten levendige stoffen zijn die gevoelig zijn voor warmte, licht, zuurstof en vervuiling of besmetting met schadelijke stoffen kunnen er zowel in de bijenkast (bijvoorbeeld tijdens de productie door de bijen of tijdens de oogst) als buiten de bijenkast (bijvoorbeeld tijdens verwerking of tijdens opslag) veranderingen in de bijenproducten optreden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kwaliteit van bijenproducten uiterst belangrijk is voor de apitherapie.

kwalitietsbepaling bijenproducten

Vandaar dat wij aan de kwaliteitsbepaling van bijenproducten een aparte workshop aan willen wijden. In deze workshop maak je kennis met de kwaliteitskenmerken van de bijenproducten en de diverse analysemethoden (testmethoden) voor het bepalen van deze kwaliteit. Voor een goed werkzaam product dienen uiteraard de juiste inhoudsstoffen aanwezig te zijn. Ook mag het product niet ernstig vervuild zijn met bijvoorbeeld resten van muizenkeutels of wasmotlarven, zware metalen uit verf of van verontreiniging in de omgeving, resten van uitlaatstoffen zoals minerale oliën en pesticiden en insecticiden afkomstig uit gebruik binnen de imkerij zelf, maar natuurlijk ook uit de omgeving. Controle is daarom noodzakelijk! In deze workshop leer je waar je op moet letten…

Datum
16 mei 2021

Tijdsduur
10.00 – 16.00 uur.

Kosten
De kosten voor deze inspirerende apitherapie workshop bedragen 109 euro per persoon. Vrienden van Kenniscentrum Apitherapie ontvangen 10% korting.

Verzorging
Tijdens de workshopdagen verzorgen wij koffie en thee met iets er bij. Een lunchpakket dient zelf meegenomen te worden. De lessen zullen worden ondersteund door middel van lesstof. Iedereen ontvangt daarom in de week voorafgaand aan de lesdag een uitgebreid digitaal naslagwerk over het desbetreffende onderwerp.

Locatie
Deze apitherapie-workshop wordt gegeven bij Herbiatic (net over de grens tussen Nijmegen en Arnhem). Het adres is:
Herbiatic: Haal meer uit de natuur!
Visdael 8
D-47533 Kleve
Duitsland

Aanmelden of vragen?
Aanmelden kan via onderstaand online aanmeldformulier. Lees voor aanmelding de Algemene Voorwaarden. Na aanmelding ontvang je van ons binnen twee werkdagen een bevestiging en factuur.  Heb je geen bevestiging ontvangen? Kijk dan in je spambox. Helaas verdwijnen e-mails hier soms in. Natuurlijk kun je ons ook mailen.

Er kunnen per keer maximaal 12 mensen deelnemen aan de workshop dus schrijf je snel in! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Kenniscentrum Apitherapie Bee Healthy (2023)
MENU