Categorieën
Geen categorie

Kanukahoning, natuurlijke behandeling van rosacea

kanukahoning bij rosaceaRosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Rosacea komt echter op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor.

Rosacea is een hardnekkige aandoening, die regulier niet goed te behandelen is. Dit heeft er mede mee te maken dat de oorzaak van rosacea nog steeds onbekend is. Meestal vinden getroffenen slechts kort baat bij de aangeboden behandelmethode die over het algemeen bestaat uit antibiotische zalf en zelfs inwendige antibiotica met natuurlijk alle gevolgen van dien voor de staat van zowel de huid als de darmen. Daarom waren wij van Bee Healthy zo blij het Nieuw-Zeelandse onderzoeksrapport te lezen dat aantoont dat een mengsel van 90 procent kanuka honing en 10 procent glycerine effectief is voor de natuurlijke behandeling van rosacea. Natuurlijk gaat het hier om een kortdurend onderzoek en is het de vraag of dit mengsel ook langdurig werkt, maar het begin is er en een follow-up studie naar deze natuurlijke behandeling van rosacea (studie dat naar de lange termijn effecten van een middel kijkt) laat wellicht niet lang op zich wachten.

Lees het volledige onderzoek naar de natuurlijke behandeling van rosacea met een mengsel van kanukahoning en glycerine op: http://bmjopen.bmj.com/content/5/6/e007651.long. Overigens is het mengsel van honing en glycerine inmiddels in zowel Nieuw-Zeeland als Australië geregistreerd als Honevo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU