Bijenwas schilderen – Encaustic Art

Bijenwas schilderen, ook wel Encaustic art genoemd, is een techniek waarbij je met een schilderijzer en blokjes bijenwas abstracte of beeldende schilderingen maakt. De bijenwas wordt direct op de onderkant van het schilderijzer gesmolten. Vervolgens ga je met het schilderijzer over speciaal gecoat papier. Door de coating dringt de bijenwas niet door in het papier, maar blijft het er op liggen.

Naast het technisch werken met encaustic art, kan men ook op een intuitive manier werken, waarbij de meest prachtige creaties ontstaan. Je gaat dan op gevoel een tekening strijken die daarna geduid/gelezen wordt n.a.v. de kleuren, patronen en structuren. De tekening geeft dan letterlijk een beeld van de persoon waar deze tekening voor gemaakt is, bijvoorbeeld waar hij of zij op dit moment in het leven staat. Het maken van een wastekening wordt hiermee naast inspirerend ook rustgevend en helend.

 

Persoonlijke bijenwas schildering

De schilderingen zijn los en als kaart te koop. De kosten hiervan zijn inclusief verzending voor A5-formaat: 20 euro, voor A6-formaat: 15 euro. Ook is het mogelijk om een persoonlijke bijenwasschildering te krijgen of cadeau te geven aan een vriend of familielid. Ik stem me dan af op degene voor wie het is wanneer ik aan het werk ben. Hierbij kun je ook een specifieke vraag stellen, bijvoorbeeld over iets waar je tegenaan loopt in je leven. Ik schilder dan met deze vraag en in gedachten. Je krijgt van mij een persoonlijk gestreken kaart, met een duiding met betrekking tot uw vraag. De kosten hiervan zijn inclusief verzending voor A5-formaat: 25 euro, voor A6-formaat: 20 euro.

Voor meer informatie, neem contact op met Josien Boetje, josien@bee-healthy-apitherapie.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU