Bijen symboliek

Symbool voor vruchtbaarheid, seksualiteit en productiviteit

Bijen spelen een cruciale rol voor het bevruchtingsproces van bloemen en fruitbomen. Om deze reden staan bijen symbool voor vruchtbaarheid, seksualiteit en productiviteit. De bijentong is het fallische en de bloemen met hun heilige nectar staan voor het vrouwelijke. Bijen en bloemen werken ook afgestemd samen: op bepaalde tijden van de dag vloeit de nectar van bloemen het meest; dit is dan ook de tijd dat de bijen deze bloemsoort zullen bezoeken. Bijen zijn door het vliegen in de lucht positief geladen, bloemen zijn negatief geladen: dit spanningsverschil zorgt voor de enorme aantrekkingskracht tussen beide!

Symbool voor realiseren en het bereiken van het ondenkbare

Bijen staan ook voor het vermogen het ondenkbare te bewerkstelligen: jarenlang dacht men dat bijen volgens de aerodynamicawetten niet konden vliegen, maar toch vlogen de bijtjes vrolijk door. Geeft je omgeving aan dat wat jij wilt onrealistisch is? Laat dit je er niet van weerhouden stappen te zetten om je dromen te realiseren!

Realiseren, dat kunnen de bijen wel. Ze zijn enorme talenten in het creeren van overvloed, door hun uitstekende organisatie en communicatie. Elk lid heeft duidelijk onderscheiden taken en verantwoordelijkheden. Via de bijendans laten ze elkaar weten in welke richting en afstand de bron van nectar gevonden kan worden. Als er meerdere keuzemogelijkheden zijn, laten ze elkaar weten welke nectarbron de prioriteit heeft. Bijen nodigen je uit om prioriteiten te stellen en keuzes te maken: als je je energie versnippert, kijk dan waar jij echt voor wilt kiezen op dit moment.

Symbool voor leven in harmonie

Naast het individuele aspect, laten bijen ons ook zien hoe samen te leven in perfecte harmonie. Ze vormen een gemeenschap waar niet ieder individu in oplost, maar waar ieder individu juist helemaal zijn eigen unieke plek heeft. Hiermee benadrukken ze het belang van diversiteit voor het grotere geheel. Ze nodigen ons uit om het leven te vieren, vanuit de innerlijke erkenning dat we deel uitmaken van de gemeenschap van de hele natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU