Indiase Chai met rijstmelk en honing

Het woord chai wordt in Nederland gebruikt voor een pittige Indiase kruidenthee. Het volgende recept is voor een warme drank op basis van zwarte thee, specerijen, rijstmelk en honing. De drank werkt verwarmend en helpt tegen misselijkheid en maagklachten.

Recept Indiase Chai

indiase chai
Ingrediënten:

  • 600 milliliter water
  • 3 theelepels zwarte thee (type: Darjeeling)
  • 4 schijven gember
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 8 groene kardamompeulen
  • rijstmelk
  • honing

Werkwijze:
Kook het water en giet dit op de zwarte thee. Laat het geheel 5 minuten trekken. Zeef nu af. Kneus de steranijs, de kruidnagels en de kardamompeulen in een vijzel. Voeg deze samen met de gemberschijven en de kaneelpoeder toe aan de zwarte thee. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Neem van het vuur en zeef het geheel af. Breng de chai op smaak met rijstmelk en honing. Voeg eerst de rijstmelk toe zodat de chai al wat is afgekoeld voordat je de honing erbij doet. Verdeel de chai over theeglazen.

MENU