Categorieën
Geen categorie

HoShindo: bijengif volgens oude Japanse geneeswijze

HoShindo betekent letterlijk de weg van de bij. HoShindo is een oude Japanse geneeswijze, waarbij bijengif wordt gebruikt op de toegangspunten van de meridianen (ook wel acupunctuurpunten genoemd). Bijengif wordt toegediend in de vorm van microsteken, waarbij de angel en gifblaas uit de honingbij worden verwijderd. De HoShindo geneeswijze is het resultaat van duizenden jaren van uitproberen, bestuderen en onderzoeken in zowel China als Japan.

Uitgangspunt: Stimulatie zelfhelend vermogen

Uitgangspunt is dat het bijengif het lichaam stimuleert om zichzelf te genezen. We noemen dit ook wel het stimuleren of prikkelen van het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Binnen de HoShindo wordt echter ook uitgegaan van een energetische werking. HoShindo ondersteunt de emotionele en spirituele genezing. Hoshin betekent ook wel het spiritueel ontwaken van lichaam, geest, hart en ziel.

Inzetbaarheid

HoShindo is breed inzetbaar en wordt bijvoorbeeld ingezet bij degeneratieve aandoeningen, auto-immuunaandoeningen en aandoeningen die zich kenmerken door chronische ontstekingen. In de praktijk heeft de HoShindo zich ook bewezen in de behandeling van de Ziekte van Lyme.

Meer leren?

Wil je meer leren over bijengif. Meld je aan voor onze bijengif tweedaagse.

Wil je meer leren over de HoShindo? Kom naar het apitherapie symposium Nederland op 25 januari 2020. HoShindo specialist Joffrey van BeeFrequency uit België (Wallonië) zal hier twee interessante workshops verzorgen.

bijengif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU