Categorieën
Geen categorie

Honingmassage uitgelicht!

honingmassageEen speciale vorm van het toepassen van honing binnen de apitherapie is de Russisch/ Tibetaanse honingmassage. Deze honingmassage is een zeer oude behandelmethode die vroeger met name door Sjamanen en andere oude geneesheren en -vrouwen werd toegepast. Daar niemand precies weet waar de oorsprong van de methode ligt, maar zowel Rusland als Tibet een lange traditie kennen en verschillende technieken van beiden methode worden geïntegreerd, wordt deze honingmassage ook wel Russisch-Tibetaanse honingmassage genoemd. De Russisch-Tibetaanse honingmassage is een vorm van bindweefselmassage, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurzuivere honing. Deze honingmassage wordt als ontgiftend en ontspannend, maar gelijktijdig ook activerend ervaren. In Nederland is deze medicinale honingmassage nog niet of nauwelijks bekend. In Duitsland wordt deze vorm van honingmassage, mede door de Duits sprekende Russische Ingenieur en oprichter van het Instituut voor alternatieve geneeskunde in Kiev, wel steeds bekender. Wij hebben deze vorm van honingmassage dan ook zelf in Duitsland eigen gemaakt. Wil jij de honingmassage zelf leren toepassen? Geef je dan op voor onze ‘Apitherapie Opleiding‘ of volg de workshop ‘De genezende kracht van Honing’.

Ondanks dat de honingmassage qua naam misschien een hoog wellness gehalte heeft, zien wij van Bee Healthy een goed uitgevoerde, stevige honingmassage met name als therapeutisch middel om aandoeningen te verbeteren of te genezen. Maar hoe werkt dit dan? De bloedcirculatie van het onderhuidse weefsel wordt door een pompwerking van de handen sterk geactiveerd, waarbij toxines en stofwisselingsslakken los worden gemaakt en af worden gevoerd. De Russisch-Tibetaanse honingmassage is daarom ook een zeer ontgiftende massagesoort. Tijdens het leven neemt het menselijk lichaam talrijke gifstoffen op, bijvoorbeeld uit voeding, uit verzorgingsproducten, uit de omgeving en lucht waarin wij ons begeven en uit medicijnen. Als ons lichaam niet meer in staat is deze gifstoffen goed af te voeren dan gaat het ze opslaan in onze weefsels. Er wordt er vanuit gegaan dat door middel van de Russisch-Tibetaanse honingmassage deze gif- en afvalstoffen weer losgemaakt kunnen worden zodat het lichaam ook deze kan gaan afvoeren. Een te veel aan gifstoffen in het lichaam wordt binnen de natuurgeneeskunde (en steeds meer ook binnen de reguliere geneeskunde) in verband gebracht met heel veel chronische aandoeningen, zoals darmklachten, allergieën, spieraandoeningen, gewrichtspijnen, reuma, zenuwaandoeningen en chronische vermoeidheid.

Daarnaast is de Russisch-Tibetaanse honingmassage ook zeer goed voor de conditie van de huid. De honingmassage werkt als een natuurlijke scrub en verzorgt, verzacht en verstevigt de huid. Honing bevat diverse natuurlijke suikers, mineralen en sporenelementen die de huid diep voeden en zo vernieuwing van de huid bevorderen. De huid voelt na de massage dan ook heerlijk zacht en glad aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU