Honing cayennepeper wikkel bij spit

cayennepeper bij spit

Spit is een vorm van lage rugpijn. Het is een pijnlijke verkramping van de onderrug die meestal ontstaat als reactie op overbelasting. Een behandeling met warmte werkt bij spit heel goed. Vandaar dat een honing cayennepeper wikkel zeer effectief kan zijn. Overigens kan deze wikkel van dienst zijn bij alle vormen van pijn waarbij warmte goed doet.

Recept honing-cayennepeperwikkel

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel gemalen cayennepeper
  • 1 ragfijn gehakte ui
  • 1 eetlepel honing

Werkwijze:

De ingrediënten goed door elkaar mengen. De pijnlijke plek op de rug insmeren met een dun laagje sesamolie ter bescherming van de huid tegen de inwerking van de cayennepeper. Vervolgens de rug met het mengsel insmeren. De ingesmeerde plek afdekken met bakpapier en vervolgens vastzetten door een grote katoenen handdoek om de getroffene heen te wikkelen. Een half uur in laten werken. De wikkel kan twee keer per dag gebruikt worden. Is de cayennepeper te irriterend voor de huid? Dan dient de dosering hiervan gehalveerd te worden.

Meer leren?

Naast deze wikkel kan bij spit of andere pijnklachten zowel het gebruik van propolis als het gebruik van bijengif effectief zijn. Leer meer tijdens onze basisopleiding Apitherapie!

MENU