Hoestsiroop met honing en weegbree

Honing en weegbree is een goudencombinatie. Niet alleen op het gebied van de luchtwegen vullen ze elkaar, zoals in deze hoestsiroop, erg goed aan, maar ook op het gebied van de huid hebben wij in onze apitherapie intervisiegroep al zeer goede resultaten gezien.

Recept hoestsiroop met honing en weegbree

Hoestsiroop met honing en smalle weegbree
Ingrediënten:

  • rauwe honing
  • smalle weegbree blad

Werkwijze:

Deze hoestsiroop uit Mongolië wordt traditioneel op een zeer speciale manier bereid. Je vult een aardewerken pot (een donkere glazen pot of een glazen pot waar je later kranten omheen wikkelt kan ook) afwisselend met een laag honing en een laag bladeren van de smalle weegbree tot deze helemaal vol is. Daarna begraaf je de pot in de aarde op ongeveer een halve meter diep. Hier laat je de kruiden 3 maanden trekken in de honing. Na 3 maanden graaf je de pot weer op. Je kunt de weegbree nu uit de honing filteren en bottelen. De honing kun je gebruiken als hoestsiroop (voor de beste werking het liefst onverdund zeer langzaam door de keel laten glijden). Je hoeft de honing natuurlijk niet per se te filteren. Je kunt de smalle weegbree bladeren er ook in laten zitten dan heeft je honing extra structuur om bijvoorbeeld bij hoest te eten.

Meer leren over de medicinale werking van honing?

Wil je meer leren over de geneeskrachtige werking van honing? Geef je dan op voor onze workshop Genezende kracht van Honing. Wil je meer leren over de geneeskrachtige werking van kruiden? Neem eens een kijkje op de website van Herbiatic: Haal meer uit de natuur!

MENU