IJsthee is een populaire drank, zeker in de zomer. Helaas zitten de commerciële versies vaak vol met verstopte geraffineerde suikers. Gelukkig is ijsthee gemakkelijk zelf te maken. Hieronder vindt je een recept voor een vruchtenijsthee met hibiscus en framboos. In plaats van geraffineerde suiker maken we gebruik van honing. Ook kinderen vinden deze ijsthee heerlijk!
Recept hibiscus frambozen ijsthee
Eigenlijk mag deze ijsthee helemaal geen thee worden genoemd, want deze bevat helemaal geen bladeren van de theeplant. In plaats hiervan wordt gebruik gemaakt van hibiscus.
Ingrediënten:
- 4 theelepels hibiscusthee
- 1/4 liter kokend water
- 1/4 liter mineraalwater
- 1/2 limoen
- handje frambozen
- 1 eetlepel acaciahoning
Werkwijze:
Overgiet de hibiscusthee met het kokende water. Laat dit 15 minuten trekken en zeef het geheel dan af. Laat de thee afkoelen in de koelkast. Wanneer de thee afgekoeld is kun je de limoen in schijven snijden en de frambozen halveren. Doe het fruit samen met het de acaciahoning bij de thee en laat het geheel nog 2 tot 4 uur in de koelkast trekken. Voeg nu het mineraalwater toe en serveer de ijsthee koud.