Haarmasker met honing en ricinusolie

Is je haar aan een oppepper toe? Maak eens dit voedende haarmasker. Deze haarpakking is eenvoudig te maken en bestaat uit honing, arganolie, ricinusolie en eigeel. Honing heeft in cosmetica verzorgende en voedende kwaliteiten, zo ook voor ons haar. Dit geldt ook voor arganolie. Ricinusolie staat er in de volksgeneeskunde om bekend de haargroei te stimuleren. Het geheel wordt aangevuld met de verstevigende werking van eigeel.

Recept honing ricinus haarpakking

honing2Het recept voor deze haarpakking is eenvoudig. Met 4 ingrediënten is het ook erg overzichtelijk.

Ingrediënten:

  • 1/2 eetlepel honing
  • 2 eetlepels arganolie
  • 2 theelepels ricinusolie
  • 1 eigeel

Werkwijze:
Mix alle ingrediënten door elkaar. Verwarm eventueel kort au-bain-marie om de ingrediënten beter te kunnen mixen en het geheel niet te koud op je hoofd aan te laten voelen.

Gebruik:
Het haarmasker op het gehele haar en de hoofdhuid aanbrengen. Het geheel goed in de hoofhuid masseren en vervolgens afdekken met folie. Laat het haarmasker minstens 2 uur inwerken en spoel het daarna uit met lauwwarm water.

Zelf experimenteren en meer leren

Wil je zelf experimenteren en meer leren over natuurcosmetica of natuurlijke haarverzorging? Geef je dan op voor onze apicosmetica opleiding of de workshop natuurlijke haarverzorging met bijenproducten.

MENU