Categorieën
Apitherapie Geen categorie

Good vibrations can leave you buzzing at first bee therapy retreat

Met deze kop start het artikel dat gepubliceerd werd op 20 mei 2023 in de Engelse krant The Times. In Perthshire is dit jaar een nieuw wellness centrum opgestart. Monachyl Mhor zet het nabij zijn bij een bijenvolk en het inhaleren van bijenkastlucht in vanwege het, naar eigen zeggen, “positief energetiserend effect dat kalmerend en rustgevend werkt”. Dit effect zou worden veroorzaakt door vibraties van de vleugels van de bijen in het volk. De gasten van het wellness centrum kunnen ontspannen of zelfs in slaap vallen, omringd door de aroma’s van honing, propolis en stuifmeel. Hoewel het artikel aangeeft dat therapie met insecten door het grote publiek nog moet worden omarmt, klinkt dit voor ons helemaal zo gek nog niet.

Therapie en wellness met insecten

Hoeveel therapie- en wellnessvormen bestaan er in de wereld wel niet? Wij hebben geen idee, maar ze zijn in ieder geval niet op twee handen te tellen. Daarbij zijn therapie- en wellnessvormen waarbij gebruik wordt gemaakt van insecten uiteraard volledig in de minderheid. Vandaar ook dat je hier in het dagelijks leven maar weinig over hoort. Maar wij kunnen uit ervaring het volgende zeggen. Eenmaal kennis gemaakt met bijvoorbeeld de kracht van de apitherapie, het gebruik van bijenproducten ter ondersteuning van de gezondheid, zul je nooit meer zonder willen! Maar hoe zit het dan met de methode in dit wellness centrum? Hoe werkt dit?

Ontspannen in de Apipod

Voor deze methode wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde Apipod. Dit is een driehoekig houten huisje waarin de gasten op bedden liggen. Onder het huisje bevinden zich 6 bijenkasten. Onder het houten huisje komen en gaan de bijen. Zij voeren hun dagelijkse taken als bijenvolk uit. Gelijktijdig kunnen de gasten zich in de nabijheid van het volk in de Apipod ontspannen, zonder angst te hebben gestoken te worden. Volgens het artikel spelen de vibraties van de bijen, het geluid van de bijenvolken en de aroma’s van de bijenkast een belangrijke rol in het effect van de methode.

Combinatie van bijenkastlucht en slapen op bijen

Eigenlijk kunnen we zeggen dat de methode, die hier gebruikt wordt, bestaat uit een combinatie van het inhaleren van bijenkastlucht en het ontspannen, danwel slapen, in de nabijheid van bijen. De werking van de methode kan van hieruit ook verklaard worden. Van bijenkastlucht weten we uit klinische ervaring dat dit een ontspannende werking heeft en tevens een positieve invloed heeft op onze psychische gezondheid. Ook over het effect van slapen op bijen is het één en ander bekend. Wij schreven eerder een artikel over het slapen op bijen. Volgens de Oekraïense navolgers van deze methode, Valery Sinelnikov en Mykhola Yarovy, zouden bijenvolken de energetische problemen van een ziek mens kunnen opsporen en actief trillingen kunnen produceren die deze energetische problemen op zouden lossen waardoor de zieke persoon geneest. De methode heet ookwel bijenbioresonantietherapie.

Apiwellness Retreat

De kop van het artikel “Good vibrations can leave you buzzing after first bee therapy retreat” werkt voor ons inspirerend. Dit is precies wat wij voor ogen hebben met onze apiwellness retreat op La Palma. Door middel van het gebruiken van al onze zintuigen, laten wij ons lijden door de honingbij en het bijenvolk op zoek naar connectie, ontspanning en kracht. Honingbijen werden ook in alle oude culturen al als bron van inspiratie gezien en dit is niet voor niets… Wil jij, net als wij, van bijen je dagelijkse hulpbron maken? Ga dan zeker met ons mee!

Tijdens de retreat week maken we een diepere connectie met de honingbij! Deze diepere connectie is een uitstekende hulpbron om ook in jouw dagelijks leven te gebruiken. We combineren yoga, meditatie, visualisatie, creativiteit en beweging met interessante workshops en excursies. Alles vanuit holistisch perspectief, met aandacht voor zowel lichaam als geest. Het doel is nieuwe kracht opdoen. Maar uiteraard zal deze retreat ook een weerslag hebben op jouw dagelijks leven. Daarom zullen we gedurende de week handvaten aanreiken om ook thuis aan de slag te gaan en (nog) beter in balans te komen.

Pionieren samen met ons

Het artikel in The Times geeft aan dat de apitherapie bezig is met een grote opmars in Europa. Wij zetten ons in Nederland en België al jaren in om deze natuurgerichte holistische therapievorm bekender te maken. En hierbij mooie successen gehaald! Wil je meer weten over de bij-zondere kracht van bijenproducten? En wil je met ons mee pionieren? Volg dan onze Apitherapie Basisopleiding of de Apitherapie e-Cursus. Tijdens deze opleidingen leer je de verschillende bijenproducten in de diepte kennen. Je leert hoe ze worden gewonnen, verwerkt en toegepast. Daarbij zullen we uiteraard ook in gaan op de ethische kant van het gebruik van bijenproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU