Geluid van bijen

Binnen de apitherapie is momenteel een nieuwe ontwikkeling gaande, het gebruik van het geluid van bijen. Het idee om het geluid van bijen te gebruiken voor geneeskrachtig gebruik is over komen waaien uit Saoedi-Arabië en is momenteel opgepakt in Roemenië. Met het geluid van bijen wordt letterlijk de geluiden die bijen produceren bedoeld. Verschillende soorten bijengeluiden worden gebruikt voor verschillende indicaties.

Toepassingen

Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van het geluid van bijen. In Saoedi-Arabië worden bijen in een zakje gedaan en dit zakje wordt op het oor geplaatst. De bijen in het zakje zijn boos en maken aanval geluiden. Deze aanval geluiden van bijen zijn erg goed voor het stimuleren van de oor zenuw. In sommige gevallen van gehoorverlies kan dit het gehoor weer verbeteren.
Het is natuurlijk ook mogelijk om een versterker en een koptelefoon op een bijenkast te plaatsen en zo naar het geluid van de bijen te luisteren. In de meeste gevallen hoor je dan de werkende, ‘vrolijke’ bij. Dit geluid is ontzettend goed gebleken bij aandachts- en concentratieproblemen. Ook maakt het geluid van werkende bijen veel mensen blij.
In Roemenië circuleren er inmiddels geluidsopnames van verschillende bijengeluiden. Door middel van een koptelefoon kan iemand deze dan horen en zo een effect bewerkstelligen. Er wordt hier op kleine schaal onderzoek gedaan naar de effecten. Wel laten de eerste resultaten zien dat voor een beter effect ook de beleving en het zien van de bijenkast een rol lijkt te spelen.

Indicaties

Het gebruik van bijengeluid staat nog volledig in de kinderschoenen. Tot nu toe zijn de volgende indicaties bekend:

  • problemen met de oorzenuw/ gehoorverlies
  • aandachts- en concentratieproblemen
  • stemmingsproblemen

Disclaimer

De informatie op deze webpagina is enkel bedoeld ter informatieve doeleinden. Neem u voor meer informatie gerust contact met ons op.

MENU