Over ons

Veel mensen zijn zich onbewust van de bijenproducten en de mogelijkheden om deze in te zetten als voedingssupplement, medicijn of cosmetica. Wij van Bee Healthy vinden het belangrijk om de informatie hierover samen te brengen en te delen op een toegankelijke en overzichtelijke manier. Doordat wij de producten niet zelf verkopen zijn wij een onafhankelijke informatiebron.

Josien Boetje
josien-imkerJosien Boetje is van jongs af aan gefascineerd geweest door de bijen en hun manier van leven. Toen ze zich begon te verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding, ontdekte ze al gauw de kracht van honing, bijenpollen en propolis. Inmiddels vormen de bijenproducten een belangrijk deel van haar dieet. Na haar studie heeft ze in zowel binnen- als buitenland diverse cursussen op het gebied van bijenhouden en apitherapie gevolgd. Ze heeft een tijd op een imkerij gewerkt, waar ze intensief met bijen heeft gewerkt en hier veel over heeft geleerd. Josien vindt het belangrijk om mensen op een inspirerende manier kennis te laten maken met de bijenwereld. Ze geniet ervan haar kennis en ervaring hierover te delen.

In het dagelijks leven is Josien lerares Arabisch (in opleiding). Ze spreekt een veelvoud aan talen, houdt van reizen en het leren kennen van andere culturen. Ook muziek maken, in de vorm van pianospelen, zingen en liedjes schrijven, speelt een belangrijke rol in haar leven. Het gezoem van de bijen klinkt haar als muziek in de oren, en brengt haar helemaal tot rust.  Zo leert ze de “taal van de bijtjes” kennen.

Je kunt bij Josien terecht voor lezingen en workshops.
Neem contact op met Josien via josien@bee-healthy-apitherapie.nl

Ruby van den Heuvel
Ruby van den HeuvelRuby van den Heuvel is door een combinatie van opleiding en persoonlijke ervaring overtuigd geraakt van de kracht van de natuur. Ook de kracht van diverse bijenproducten heeft zij inmiddels zelf mogen ervaren. Naar aanleiding hiervan is Ruby zich verder gaan verdiepen in de bijenproucten en heeft inmiddels verschillende cursussen en workshops in binnen- en buitenland gevolgd. Graag wil zij haar opgedane ervaring en kennis in opleidingen, workshops en natuurgeneeskundig consulten delen met anderen.

In het dagelijks leven werkt Ruby als natuurgeneeskundig coach in haar eigen bedrijf Herbiatic en als docent bij verschillende natuurgerichte opleidingsinstituten in Nederland. Ook de apitherapie heeft hierin een vast plekje gevonden. Maar ook in haar vrije tijd is Ruby een ‘bezig bijtje’ Ze besteedt graag aandacht aan een van haar hobby’s: wandelen in de natuur, wildplukken van wilde eetbare en medicinale kruiden en planten, koken, tuineren in haar (wilde) kruidentuin, kanoen, windsurfen, zoeken van mineralen en gesteenten, gesteentebewerking en het maken van sieraden.

Je kunt bij Ruby terecht voor meer informatie over het therapeutisch inzetten van apitherapie; natuurgeneeskundig advies; allergien, hooikoorts en pollendesensiblisatie; medisch en cosmetisch gerichte lezingen en workshops.
Neem contact op met Ruby via ruby@bee-healthy-apitherapie.nl

 

(2018)
MENU