Over ons

Kenniscentrum Apitherapie Bee Healthy heeft als de doel de apitherapie in Nederland bekender te maken onder natuurgeneeskundigen, artsen, consumenten, imkers en andere geïnteresseerden. Veel mensen zijn zich onbewust van de bijenproducten en de mogelijkheden om deze in te zetten als voedingssupplement of cosmetica. Dit terwijl de apitherapie bij praktisch alle gezondheidsproblemen genezing of verlichting van klachten kan bieden. De bijenkast is een volledige apotheek! Voor een ieder die hier meer over wil weten bieden wij een basisopleiding en een e-cursus apitherapie aan.

Onafhankelijke en kritische informatie

Wij bieden via onze website, lezingen, workshops en opleidingen onafhankelijke, en tegelijkertijd kritische, informatie voor gebruiker, therapeut en imker. Wij zijn ten alle tijden objectief. Ook werken wij samen met diverse verkopers van bijenproducten en apitherapeutische producten, zodat we weten waar we over praten.

Ondersteuning voor imker

Daarnaast hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van bijenproducten. Door middel van onze lezingen, workshops en opleidingen proberen wij dan ook imkers bewust te maken van wat er zich in hun bijenkast bevindt en hoe ze hier het beste uit kunnen halen. Speciaal voor imkers hebben wij de e-cursus Apitherapie Imkerij ontwikkeld.

Van wetenschappelijk onderzoek naar praktijk

Tegelijkertijd proberen wij het wetenschappelijk onderzoek dat is gedaan naar de klinische werking van apitherapie dichter bij de gebruiker en de therapeut te brengen. Door de verschillende bijenproducten op andere manieren in te zetten of met elkaar en andere natuurgeneeskundige stromingen te combineren kunnen individuele op maat gemaakte behandelplannen worden gemaakt, zodat iedere klacht of aandoening succesvol behandeld kan worden. Voor mensen die apitherapeut willen worden, hebben wij de vervolgopleiding tot apitherapeut ontwikkeld.

Ons team en docenten

Wij zijn zeer trots op ons jonge team.

[wptabs][wptabtitle]Ons team[/wptabtitle]
[wptabcontent]Bee Healthy Apitherapie bestaat uit:

  • Ruby van den Heuvel Msc (docent en natuurgeneeskundig therapeut)
  • Kim Vaessen-Joosten (imker, energetisch therapeut en docent)
  • Marjanne Jager (imker en voetreflextherapeut)

Lees onder de verschillende tabs meer over ons. [/wptabcontent]

[wptabtitle]Ruby van den Heuvel[/wptabtitle]
[wptabcontent]Ruby van den HeuvelRuby van den Heuvel MSc is door een combinatie van opleiding en persoonlijke ervaring overtuigd geraakt van de kracht van de natuur. Ook de kracht van diverse bijenproducten heeft zij inmiddels zelf mogen ervaren. Naar aanleiding hiervan is Ruby zich verder gaan verdiepen in de bijenproducten en heeft inmiddels verschillende cursussen en workshops in binnen- en buitenland gevolgd. Graag wil zij haar opgedane ervaring en kennis in opleidingen, workshops en natuurgeneeskundig consulten delen met anderen.

In het dagelijks leven werkt Ruby als natuurgeneeskundig coach in haar eigen bedrijf Herbiatic. Zij werkt volgens zowel westerse holistische denkwijze als oosterse visie. De apitherapie is één van de belangrijkste behandelmethoden in haar natuurgeneeskundige praktijk. Daarnaast is Ruby werkzaam als docent bij verschillende natuurgerichte opleidingsinstituten in Nederland en België. Uiteraard wordt hier ook geregeld aandacht besteedt aan apitherapie. Maar ook in haar vrije tijd is Ruby een ‘bezig bijtje’ Ze besteedt graag aandacht aan een van haar hobby’s: wandelen in de natuur, wildplukken van wilde eetbare en medicinale kruiden en planten, koken, tuineren in haar (wilde) kruidentuin, kanoën, windsurfen en zoeken van mineralen en gesteenten.

Ruby is onze hoofddocent en verantwoordelijke voor alle opleidingen. Je kunt bij haar terecht voor meer informatie over het therapeutisch inzetten van apitherapie; natuurgeneeskundig advies; allergieën, hooikoorts en pollendesensiblisatie; medisch en cosmetisch gerichte lezingen en workshops.
Neem contact op met Ruby via ruby@bee-healthy-apitherapie.nl[/wptabcontent]

[wptabtitle]Kim Vaessen-Joosten[/wptabtitle]
[wptabcontent]apitherapeut Kim vaessenKim Vaessen-Joosten is vanaf 2018 vast onderdeel van het Bee Healthy team. Kim werkt als energetisch therapeut in haar praktijk Bee Inspired. Ze werkt volgens een holistische werkwijze, waarbij niet alleen de klacht wordt aangepakt, maar de mens wordt gestimuleerd om het beste uit hem of haar zelf te halen. Ook de apitherapie heeft hierbinnen een plekje gevonden. Naast haar therapeutisch werk geeft Kim lezingen en workshops aan volwassenen over bijen. Ook geeft zij voorlichting op scholen over bijen en apitherapie. Verder houdt ze zich bezig met de absolute basis van het bestaan van de bijen, namelijk hun voeding, en zet zij zich in voor biodiversiteit. Kim is docent voor een aantal opleidingen en workshops.

Na een carrière in de sales besloot Kim enkele jaren geleden het roer om te gooien. Zij besloot een cursus bijen houden te volgen en is naast haar reguliere werk imkerij BreeBees gestart. Hierdoor raakte zij verder geïnteresseerd in de werking en de kwaliteit van de bijenproducten. De bijen hebben haar geinspireerd tot het volgen van een apitherapie opleiding en het omzetten van haar imkerij van een gewone naar een apitherapie imkerij om het beste uit haar bijenkasten te kunnen halen. Kim is woonachtig in Limburg met haar man en 3 kinderen.
[/wptabcontent]

[wptabtitle]Marjanne Jager[/wptabtitle]

marjanne de jager[wptabcontent]Marjanne Jager heeft een gezondheidspraktijk, genaamd Balanced Feet, waarin de apitherapie en de voetreflextherapie samensmelten. De beiden versterken elkanders werking en zorgen zo voor een optimaal resultaat voor haar cliënten. En dit is precies waar het Marjanne om draait. Zij wil het beste en hoogst haalbare voor haar klanten uit iedere behandeling halen. Zij is zowel westers als oosters geschoold. Het viel haar tijdens haar studie al snel op dat je met het Chinese stuk precies bij de kern van het probleem komt, waar we bij de Westerse visie vaak alleen aan symptoom bestrijding doen.. wat heel jammer is. Haar droom is dan ook dat op een dag Westerse en Oosterse geneeskunde hand en hand gaan en we van elkaar mogen leren en elkaar kunnen versterken. Zij hoopt dat nog ooit mee te mogen maken!

Marjanne woont samen met Gertjan in het mooie Wierden. Naast haar gezondheidspraktijk is zij ambulant en activiteiten begeleider. Verder is zij imker. Tijdens verschillende workshops van Kenniscentrum Apitherapie Bee Healthy zal zij op praktische wijze doceren over de combinatie tussen apitherapie en voetreflextherapie en wat de twee voor jou of je cliënten kunnen betekenen. Zij kijkt er erg naar uit haar kennis door te geven! [/wptabcontent]

[/wptabs]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU