Bijenwaskaarsen

aroma-bijenwaskaarsenIn voorbereiding op onze workshop over bijenwas zetten wij dit recept voor het maken van bijenwaskaarsen online. Je kunt er desgewenst geurkaarsen van maken door etherische olie toe te voegen. Let wel op: de geur van bijenwas alleen is ook al heerlijk!

Recept bijenwaskaarsen

IIngrediënten:

  • 70 gram bijenwas
  • kaarsenlont
  • wekpotje van 60 milliliter
  • eventueel 40 druppels etherische olie naar keuze

Werkwijze:
Zet de wekpotjes au-bain-marie in een slowcooker of verwarm ze voor in een oven van 50 graden Celsius. Smelt de bijenwas au-bain-marie op een kookplaatje. Knip ondertussen het kaarsenlont op de juiste grote. Het kaarsenlont dient iets groter te zijn dan de potjes, omdat je het kaarsenlont aan de onder- en bovenkant nog vast moet zetten voor het gieten van de bijenwas. Wanneer de bijenwas bijna gesmolten is neem je de wekpotjes uit de slowcooker. Je plaats nu het lont in de potjes. Plak het lont aan de onderkant vast met een stukje plakband. En zet de bovenkant vast met een potloof of dikke sateprikker zodat je het lont mooi in het midden van het wekpotje kunt centreren. Haal nu de bijenwas uit de au-bain-marie en voeg eventueel de etherische olie toe. Roer goed om de etherische olie te verdelen. Giet de bijenwas vervolgens langzaam in het wekpotje tot de gewenste hoogte van de kaars. Zorg dat je kaarsenlont mooi in het midden blijft zitten. Ten slotte laat je de kaars stollen. Deze is binnen enkele uren uitgehard. Voor het gebruik is het belangrijk het kaarsenlont nog ongeveer 1 centimeter boven de rand van de bijenwas af te knippen. Geniet van de heerlijke geuren!

MENU