Categorieën
Geen categorie

Behandeling van overgangsklachten met honing en bijenpollen

Goed nieuws voor de apitherapie als effectief natuurgeneeskundig onderdeel van de integratieve geneeskunde! De integratieve geneeskunde is een relatief nieuwe visie op zorg waarbij reguliere geneeskunde wordt gecombineerd met de alternatieve en complementaire geneeswijzen om niet alleen iemands klacht te behandelen, maar iemand zo goed mogelijk, zowel lichamelijk als geestelijk te begeleiden tijdens ingewikkelde en langdurige ziekteprocessen of tijdens het ziekteherstel op weg naar gezondheid. Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zowel honing als bijenpollen effectief integratief kunnen worden ingezet voor het behandelen van typische overgangsklachten.

Het onderzoek werd uitgevoerd op hormoon gerelateerde borstkanker patiëntes. Zij kregen hiervoor hormoontherapie (of eigenlijk anti-hormonale therapie) wat overgangsklachten tot gevolg had. Het ging hier om klachten als (nachtelijke) zweet aanvallen, haarverlies, pijn tijdens seks, vergeetachtigheid, depressie en slaapproblemen. deze klachten verminderden in 68,3% van de gevallen significant na het systematisch innemen van honing en in 70,9% van de gevallen significant na het systematisch innemen van bijenpollen.

Helaas is het effect van een combinatie van beiden nog niet onderzocht, maar wij zien hier goede vooruitzichten omdat juist een synergie van verschillende bijenproducten naar onze ervaring vaak goed werkt. Het onderzoeksverslag kun je lezen op: http://www.spandidos-publications.com/mco/3/4/869

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU