Categorieën
Geen categorie

Apitherapie Treffen NRW (Duitsland)

Op 11 augustus 2018 heeft Ruby op het Bioenergiepark in Saerbeck een zeer leerzame en inspirerende apitherapie dag bijgewoond. Uit verschillende hoeken van Duitsland kwamen apitherapeuten en geïnteresseerden bijeen om ervaringen met apitherapie uit te wisselen. Het is iedere keer weer zeer bijzonder te ervaren hoe effectief de apitherapie werkt en welke mooie resultaten er wereldwijd allemaal gehaald worden. De ervaringen van andere apitherapeuten versterkt onze eigen ervaringen en vult deze ook mooi aan.

luncherie bio-energiepark saerbeck

Bijdrage aan onze visie

Door het bijwonen van dit soort bijeenkomsten werken wij niet alleen aan het in stand houden van ons internationale netwerk, maar kunnen wij ook een beter apitherapeutisch advies geven. Uiteraard wordt de nieuw opgedane kennis uiteindelijk ook verwerkt in ons uitgebreide lesmateriaal.

Onderwerpen van het apitherapie treffen

Wij hebben op deze bijzondere dag grofweg de volgende onderwerpen besproken:

  • Het effectief verspreiden van de apitherapeutische kennis
  • Huidaandoeningen
  • Darmklachten
  • Goedaardige prostaatvergroting
  • Ziekte van Lyme

groene propolis bij aandoeningen

Apitherapie als verbinding binnen de natuurgeneeskunde

In Nederland wordt binnen de natuurgeneeskunde heel versnipperd gewerkt. Iedereen heeft zijn of haar eigen werkmethode, zoals homeopathie, kruidengeneeskunde of orthomoleculaire geneeswijze, en er is weinig tot geen onderling contact. Ruby ziet dit al jaren graag anders en tijdens het apitherapie treffen werd haar voor eens en voor altijd duidelijk dat de apitherapie het schakelbord zou kunnen zijn. De apitherapie heeft meerdere natuurgeneeskundige disciplines in zich, bijvoorbeeld massage, het gebruik van apis mellifera als homeopathisch middel, het combineren van bijenproducten met kruiden, bijenproducten in de traditionele Chinese geneeskunde of bijenproducten als natuurlijk supplement. De apitherapie kan er zo voor zorgen dat natuurgeneeskundig therapeuten in Nederland dichter tot elkaar komen en van elkaars ervaringen kunnen leren, net als in Duitsland wordt gedaan. Dit zou heel mooi zijn, omdat we zo ook ten opzichte van grote instanties sterker zullen staan.

Ervaringen uitwisselen?

Ook eens (apitherapeutische) ervaringen uitwisselen, maar dan op zijn Nederlands? Geef je op voor een apitherapie intervisiedag! Natuurlijk besteden wij tijdens onze apitherapie workshops en apitherapie opleidingen ook veel aandacht aan ervaringsuitwisseling.

apitherapie groep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU