Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/deb126723/domains/bee-healthy-apitherapie.nl/public_html/pages/wp-content/plugins/addon-so-widgets-bundle/cmb/init.php on line 746
Kenniscentrum Apitherapie Bee Healthy | Apitherapie in de Traditionele Chinese Geneeskunde e-Cursus - Kenniscentrum Apitherapie Bee Healthy

Apitherapie in de Traditionele Chinese Geneeskunde e-Cursus

Apitherapie is het inzetten van bijenproducten voor het bevorderen van je eigen of andermans gezondheid en welbevinden. De combinatie van apitherapie en de Traditionele Chinese Geneeskunde (vaak afgekort tot TCM) is binnen de natuurgeneeskunde zeer interessant. Door de verschillende bijenproducten te combineren met theorieën en behandelingsvormen vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde kan effectiever worden behandeld. De bijenproducten zijn zeer sterk werkzaam, maar kennen relatief gezien slechts weinig interacties en contra-indicaties waardoor ze in diverse situaties kunnen worden ingezet De e-cursus Apitherapie in de Traditionele Chinese Geneeskunde is geschikt voor mensen en therapeuten die al basiskennis bezitten van de Traditionele Chinese Geneeskunde en de veelzijdige mogelijkheden van de apitherapie binnen hun behandelplannen willen gaan inzetten.

Lesstof


De e-cursus bestaat uit 3 maandelijkse lessen. De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • Inleiding Apitherapie
  • Integratie Bijenproducten en TCM
  • Bee-Acupuncture

De lessen worden beschikbaar gesteld in pdf. De theorie die ten grondslag ligt aan de lessen is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde en is zo mogelijk ook wetenschappelijk onderbouwd. Er wordt daarnaast ook veel aandacht besteedt aan het inzetten van de bijenproducten. Natuurlijk worden er recepten, mogelijkheden tot toepassen van de bijenproducten en casussen besproken. De lessen zijn hierdoor zeer goed praktisch toepasbaar, bijvoorbeeld in de eigen natuurgeneeskundige praktijk.

Lesvragen, praktische opdrachten en forum


We maken gebruik in deze cursus gebruik van een e-learning omgeving. Hierop ontvang je bij iedere les filmpjes, discussie vragen, meerkeuze of open lesvragen en (mini-)casussen waarmee je je verder in de lesstof kunt verdiepen en waarmee wij toetsen of je de lesstof daadwerkelijk hebt begrepen en kunt toepassen. Daarnaast zal de e-cursus aangevuld worden met een vragen en discussieforum, zodat er onderling ervaringen kunnen worden uitgewisseld, er onderling kan worden gediscussieerd en vragen kunnen worden gesteld aan ons.

Praktijkdagen


Na het volgen van deze e-cursus Apitherapie in de Traditionele Chinese Geneeskunde is het mogelijk deel te nemen aan de intervisiedagen. Tijdens deze intervisiedagen is er aandacht voor nieuwe kennis en bijscholing, casusbespreking en receptontwikkeling.

Start


Je kunt op ieder moment met de e-Cursus Apitherapie in de TCM starten. Dat is het gemak van een e-cursus!

Kosten


De kosten voor de e-cursus zijn 150 euro.

Certificaat


Bij een voldoende voor de discussievragen, lesvragen en casussen ontvang je aan het eind van de cursus een certificaat.

Aanmelden of vragen?


Aanmelden voor de e-cursus Apitherapie in de TCM kan via onderstaand contactformulier. Hou er rekening mee dat deze e-cursus enkel geschikt is voor mensen die al achtergrondkennis hebben van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Lees voor aanmelding de Algemene Voorwaarden. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en factuur. Mochten wij niet binnen enkele dagen antwoorden dan is het mogelijk dat de mail in uw spambox terecht is gekomen! Helaas verdwijnen e-mails hier soms in. Natuurlijk kun je ons ook mailen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Kenniscentrum Apitherapie Bee Healthy (2023)
MENU