Apitherapie Imkerij eCursus

Het produceren van bijenproducten voor de apitherapie vereist vaak een andere kijk op imkeren. De e-cursus Apitherapie Imkerij richt zich primair op imkers en verkopers van bijenprodcuten. In de e-cursus wordt uitgebreid ingegaan op de winning en verkoop van de diverse bijenproducten, die gebruikt worden in de apitherapie. Bijenproducten zijn zeer mooie en sterk werkende producten van moedernatuur en verdienen daarom een professionele oogst- en verwerkingsmethode. Daarnaast is het, met het oog op de globale vervuiling, belangrijk dat de bijenproducten worden onderzocht op restanten van zware metalen, pesticiden en insecticiden. Binnen de apitherapie worden zij immers ingezet om iemand zijn of haar gezondheid te ondersteunen en alleen zo kan de kwaliteit gewaarborgd worden.
Geef je vandaag nog op voor de e-cursus en leer meer over de geneeskrachtige eigenschappen, de winning, de verwerking, de kwaliteitsbepaling en de verkoop van bijenproducten!

[wptabs type=”accordion”][wptabtitle]Lesstof[/wptabtitle][wptabcontent]
De Apitherapie Imkerij e-cursus bestaat uit 9 lessen over de apitherapie en de verschillende bijenproducten. De focus van deze e-cursus ligt op het winnen van de verschillende bijenproducten speciaal voor gebruik in de apitherapie. Bijenproducten zijn ontzettend sterk werkende natuurlijke middelen en verdienen daarom een zuivere en gecontroleerde manier van winning en verwerking. Ook mag de winning van bijenproducten niet ten koste gaan van het welzijn van de bij!

In het lesmateriaal worden tevens recepten voorgesteld voor alledaags gebruik of gebruik in geval van veelvoorkomende klachten. Je leert de bijenproducten inzetten voor de gezondheid van jezelf en die van je familie. De lessen zijn hierdoor zeer goed praktisch toepasbaar in het dagelijks leven (naast de toepassing binnen de imkerij). Tevens is er ruime aandacht voor de verschillende mogelijke analyses om de kwaliteit van de producten te bepalen en de wet- en regelgeving rondom verwerking en verkoop.
De onderwerpen van de lessen zijn:

 • Apitherapie voor Imkers
 • Honing
 • Propolis
 • Bijenwas
 • Bijenpollen en Bijenbrood
 • Koninginnengelei (royal jelly) en Darrenbroed
 • Apitherapie bij alledaagse klachten
 • Bijengif
 • Bijenkastlucht

[/wptabcontent]

[wptabtitle]Lesvragen, praktische opdrachten en forum[/wptabtitle]
[wptabcontent] We maken in deze cursus gebruik van een e-learning omgeving. Hierop wordt de schriftelijke lesstof behorende bij de lessen beschikbaar gesteld in pdf. Daarnaast vind je hier theoretische, discussie- en verdiepingsvragen waarmee wij toetsen of je de lesstof daadwerkelijk hebt begrepen en kunt toepassen. Daarnaast wordt de e-cursus aangevuld met een vragen en discussieforum, zodat er gemakkelijk onderling ervaringen kunnen worden uitgewisseld, er onderling kan worden gediscussieerd en vragen kunnen worden gesteld aan ons.[/wptabcontent][/wptabs]

Start

Je kunt op ieder moment met de Apitherapie Imkerij e-cursus starten. Dat is het gemak van een e-cursus!
Je kunt het lesmateriaal op eigen tempo doorlopen. Gemiddeld wordt gekozen voor het uitwerken van 1 les per maand. In totaliteit duurt de cursus dan 9 maanden.

Kosten

De kosten voor de e-cursus zijn 219 euro.

Certificaat

Bij een voldoende voor de diverse opdrachten ontvang je aan het eind van de cursus een certificaat.

Aanmelden of vragen?

Aanmelden voor de e-cursus kan via onderstaand contactformulier. Lees voor aanmelding de Algemene Voorwaarden. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en factuur. Mochten wij niet binnen enkele dagen antwoorden dan is het mogelijk dat de mail in je spambox terecht is gekomen! Helaas verdwijnen e-mails hier soms in. Natuurlijk kun je ons ook mailen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.


  MENU