Apitherapie Basisopleiding e-Cursus

Apitherapie is het inzetten van bijenproducten voor het bevorderen van je eigen of andermans gezondheid en welbevinden.In deze basisopleiding zullen we dieper in gaan op de geneeskrachtige werking van de verschillende bijenproducten. De e-cursus is geschikt voor een ieder die meer wil weten over apitherapie of de bijenproducten. Het kan hier gaan om zowel imkers met interesse in apitherapie (of die bijvoorbeeld bijenproducten verkopen en hier graag een gefundeerd verhaal bij vertellen), (natuurgeneeskunde) therapeuten, alsmede geïnteresseerden in natuurlijke gezondheid en natuurlijke geneeswijzen.

Lesstof

De opleiding is volledig online doorloopbaar op ons eigen leerplatform. De e-laerning bestaat uit 9 verschillende onderdelen. Hierin worden de  verschillende bijenproducten en aanverwanten uitgebreid besproken. De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • gezond met apitherapie; de apitherapeutische EHBO-kast
 • de genezende kracht van honing
 • propolis; natuurlijk antibioticum uit de bijenkast
 • koninginnengelei en darrenbroed; bijzondere energie uit de bijenkast
 • essentiële aminozuren uit bijenpollen en bijenbrood
 • in je sas met bijenwas
 • de controversiële krachtpatser bijengif
 • aroma’s van bijenkastlucht
 • eindopdracht (korte scriptie)

De theorie die ten grondslag ligt aan de lessen is wetenschappelijk onderbouwd. Er wordt daarnaast ook veel aandacht besteedt aan het inzetten van de bijenproducten. Natuurlijk worden er recepten en mogelijkheden tot toepassen van de bijenproducten besproken. De lessen zijn hierdoor zeer goed praktisch toepasbaar.

Lesvragen, praktische opdrachten en forum

We maken gebruik in deze cursus gebruik van een e-learning omgeving (leerplatform). Hierop ontvang je bij iedere les lesvragen waarmee wij toetsen of je de lesstof daadwerkelijk hebt begrepen en kunt toepassen. Ook behoort bij iedere les verschillende praktische opdrachten, waarin wij hopen dat je zelf gaat uitvinden wat de haken en ogen zijn aan het verwerken of inzetten van bijenproducten, dat je zelf iets gaat uitproberen en het resultaat gaat ervaren. We kunnen zo ook eventueel bijsturen in problemen met het vinden van bepaalde bijenproducten (uiteraard van goede kwaliteit). Daarnaast zal de e-learning aangevuld worden met een vragen en discussieforum, zodat er onderling ervaringen kunnen worden uitgewisseld, er onderling kan worden gediscussieerd en vragen kunnen worden gesteld aan ons.

Start

Je kunt op ieder moment met de apitherapie e-Cursus starten. Dat is het gemak van een e-cursus!

Kosten

450 euro per deelnemer.

Certificaat

Bij een voldoende voor zowel de lesvragen als de praktijkopdrachten en de eindopdracht ontvang je aan het eind van de opleiding een certificaat.

Aanmelden of vragen?

Aanmelden voor de e-cursus kan via onderstaand contactformulier. Lees voor aanmelding de Algemene Voorwaarden. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en factuur. Mochten wij niet binnen enkele dagen antwoorden dan is het mogelijk dat de mail in uw spambox terecht is gekomen! Helaas verdwijnen e-mails hier soms in. Natuurlijk kun je ons ook mailen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het algemene contactformulier.


  MENU