Apicosmetica specialist: natuurcosmetica met bijenproducten

Honing wellness gezichtsmasker De apicosmetica is een cosmeticastroming die vanwege de hoogwaardige huidverzorgende, maar ook ‘welness’ kwaliteiten gezien kan worden als preventieve tak binnen de apitherapie. De apicosmetica houdt zich bezig met de persoonsverzorging van mond, gezicht, lichaam en haar door middel van cosmetische basisproducten gecombineerd met de werking van bijenproducten. In onze opleiding wordt uitgegaan van zo natuurlijk mogelijke (cosmetische) basisproducten, omdat wij van mening zijn dat deze de werking van de bijenproducten beter aanvullen en het verzorgende effect van de cosmetica verhogen. In deze opleiding zal daarom tevens worden ingegaan op het verschil en verschil in werking tussen reguliere cosmetica en natuurcosmetica.

Deze opleiding wordt momenteel niet aangeboden. Wij zijn bezig deze te herontwikkelen tot een nieuwe vorm. Je kunt hieronder je interesse doorgeven we houden je dan op de hoogte. 

Inhoud van de opleiding tot apicosmetica specialist

De apicosmetica opleiding is een korte opleiding. De opleiding bestaat uit 4 maandelijkse digitale theorielessen aangevuld met 4 praktijkdagen. De onderwerpen van de lessen zijn: gezichtsverzorging, haarverzorging, lichaamsverzorging en mondverzorging. De toepassingen in verschillende natuurcosmetische producten, zoals zalven, crèmes, shampoo, conditioners, tandpasta, peelings, scrubs en maskers, van de volgende bijenproducten zullen worden besproken: honing, bijenpollen, bijenbrood, bijenwas, propolis en royal jelly (koninginnengelei) en bijengif. Daarnaast maak je kennis met verscheidene basisproducten uit de natuurcosmetica, zoals kruiden (fytotherapie), plantaardige oliën, hydrolaten, etherische oliën, kleisoorten, zoutsoorten, natuurlijke emulgatoren en natuurlijke tensiden.
Voor de mensen die alleen geïnteresseerd zijn in bepaalde vormen van natuurcosmetica is er de mogelijkheid om losse workshopdagen te volgen.

[wptabs type=”accordion”][wptabtitle]Algemeen[/wptabtitle][wptabcontent]Het doel van de opleiding tot apicosmetica specialist is het leren inzetten en toepassen van de bijenproducten in de natuurlijke persoonsverzorging. De opleiding bestaat daarom uit zowel theorie als praktijk. Binnen de theorie worden niet alleen de verschillende verzorgende kwaliteiten van de bijenproducten behandeld, maar zal ook worden ingegaan op verschillende basisstoffen uit de natuurcosmetica. De theorie over het inzetten van de verschillende bijenproducten en de verschillende basisstoffen uit de natuurcosmetica is gebaseerd op zowel empirisch bewijs als de laatste stand van kennis binnen de wetenschap. De praktijk bestaat uit het maken van cosmetische producten en het uitvoeren van cosmetische behandelingen. Het gehele lesprogramma is gericht op het zelf ervaren van de mooie verzorgende producten van moeder natuur![/wptabcontent]

[wptabtitle]Workshopdag 1: (anti-aging) Gezichtsverzorging met bijenproducten[/wptabtitle][wptabcontent]
De eerste workshopdag zal in het teken staan van het verwennen van de gezichtshuid met bijenproducten en andere mooie natuurproducten. We zullen ingaan op het nut van gezichtsverzorging en hoe je dit het beste doet. Het uitwendig gebruik van bijenproducten is ook uitstekend geschikt als anti-aging maatregel, dus ook hier zullen we zeker aandacht aan besteden. Om mooie natuurcosmetische producten te kunnen maken zijn naast de bijenproducten ook andere natuurlijke producten noodzakelijk. In deze les zul je hier kennis mee maken. In de middag leer je een volledige apicosmetische gezichtsbehandeling te geven, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende bijenproducten en andere hoogwaardige natuurlijke stoffen. Natuurlijk worden de gebruikte producten zelf gemaakt. Je gaat naar huis met de ervaring van het geven en ontvangen van een gezichtsbehandeling, een grondig gereinigde en verzorgde, ‘stralende’ huid en een potje anti-aging crème met bijvoorbeeld honing, propolis, koninginnengelei en/ of bijengif.
[/wptabcontent]

[wptabtitle]Workshopdag 2: Natuurlijke haarverzorging met bijenproducten[/wptabtitle][wptabcontent]
Bijenproducten kunnen ook een rol spelen in de haarverzorging. Tijdens deze workshopdag zullen we dan ook ingaan op de haarverzorging met bijenproducten. Verschillende bijenproducten werken reinigend (ook ontsmettend) danwel verzorgend en kunnen op verschillende manieren worden ingezet, zoals shampoo, masker, conditioner, haarspoeling of hoofdhuidtonic. En ook bij hoofdhuidproblemen biedt de apicosmetica uitkomst! Bijenproducten werken over het algemeen zacht, maar effectief. Natuurlijk maken we tijdens de les onze eigen haarverzorgingsproducten, die je mee naar huis mag nemen en thuis kunt uitproberen. Als je eenmaal het effect hebt gemerkt van je eigen gemaakte natuurlijke producten zul je waarschijnlijk nooit meer anders willen! Het lesmateriaal behorende bij de lesdag zal daarom nog veel meer recepten bevatten die je gemakkelijk thuis kunt maken. We sluiten de lesdag af met het geven van een ontspannende en doorbloedingsbevorderende hoofdmassage.[/wptabcontent]

[wptabtitle]Workshopdag 3: Natuurlijke lichaamsverzorging met bijenproducten[/wptabtitle][wptabcontent]
De derde workshopdag zal in het teken staan van de uitwendige natuurlijke verzorging van het lichaam met bijenproducten. Bijenproducten kunnen niet alleen bijdrage aan het verzorgen van de huid, maar ook bijvoorbeeld aan de reiniging van de huid. Bijenproducten kunnen daarnaast worden ingezet in een behandeling om huidproblemen te voorkomen of te verminderen. Verschillende toepassingen van bijenproducten en hoogwaardige andere natuurlijke producten zullen worden besproken, zoals badproducten, doucheproducten, deodorants en huidverzorgingsproducten. Je zult deze les met verschillende basisstoffen en verwerkingsmethoden kennismaken. Tijdens deze les zullen we ook in gaan op de belangrijkste verschillen tussen natuurcosmetica en reguliere cosmetica. We zullen de les beginnen met een heerlijke voetbehandeling met honing. In de middag maken we een aantal natuurcosmetische lichaamsverzorgingsproducten, die je natuurlijk mee naar huis mag nemen en thuis kunt uitproberen.[/wptabcontent]

[wptabtitle]Workshopdag 4: Doeltreffende mondverzorging met bijenproducten[/wptabtitle][wptabcontent]
Bijenproducten en mondverzorging, voor veel mensen een controversieel onderwerp, met name wanneer het gaat over honing! Toch kunnen bijenproducten wel degelijk een rol spelen in de mondverzorging. Zo bevordert honing bijvoorbeeld een gezonde mondflora en werkt propolis uiterst effectief bij kiespijn. Er zijn al verschillend natuurlijk werkend tandartsen die uiterst dankbaar gebruik maken van de diverse geneeskrachtige producten van de bij. Tijdens deze workshop zullen we het gaan hebben over het uitvoeren van mondverzorging. We bespreken hierbij verschillende manieren voor het inzetten van bijenproducten, zoals tandpasta, mondwater en kauwgom. Ook nu zullen we weer in gaan op het verschil tussen natuurcosmetica en reguliere cosmetica. Tevens maken we tijdens de les verschillende natuurlijke mondverzorgingsproducten, die je zelf kunt uitproberen.[/wptabcontent]
[/wptabs]

Certificaat

Wanneer de gehele opleiding wordt gevolgd, ontvang je bij iedere les verwerkings- en verdiepingsvragen. Bij een voldoende voor de lesvragen ontvang je aan het einde van de opleiding een certificaat.

Aanmelden of vragen?

Aanmelden is momenteel niet mogelijk. Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen rondom deze opleiding.
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. n. Natuurlijk kun je ons ook mailen.

MENU