Advies

Vanuit ons kenniscentrum apitherapie verzorgen wij advies aan onder andere consumenten, imkers en producenten, therapeuten en verkopers van bijenproducten. Hieronder vind je een korte uitleg van het soort advies dat wij geven. Ook kun je hier verder klikken naar meer informatie.
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Consumenten

Ben je op zoek naar een goed advies omtrent het gebruik van bijenproducten ter bevordering van je gezondheid? Wij verzorgen persoonlijk en vakkundig natuurgeneeskundig advies. Uiteraard kunnen wij je ook koppelen aan apitherapeuten uit ons netwerk voor bijvoorbeeld therapie met bijensteken of bijenkastlucht. Over het algemeen zullen wij vooraf een uitgebreide anamnese doen, zodat we de therapie op jouw persoonlijke situatie kunnen afstemmen.

Imkers en Producenten

Voor imkers en producenten hebben wij in samenwerking met Coöperatie Bee United een speciale bedrijfstak ontwikkeld: imkers voor apitherapie. Voor gebruik in de apitherapie is het van groot belang dat de bijenproducten van goede kwaliteit zijn. De rol van de imker is hier onmiskenbaar, bijvoorbeeld in het kiezen van het gebied waar de bijen staan, de verzorging van de bijen voor vitale volken en de manier van oogsten en verwerking van de producten. Binnen onze bedrijfstak imkers voor apitherapie werken wij gezamenlijk aan hoogwaardige producten, welke zullen worden verkocht via de webshop van de coöperatie Bee United en ons wederverkoop (B2B) netwerk.

Voor wie liever individueel aan de slag gaat, hebben wij de e-cursus apitherapie imkerij ontwikkeld. Deze is speciaal bedoeld voor imkers, producenten en verkopers van bijenproducten. De nadruk ligt in deze e-cursus niet zozeer op het toepassen van bijenproducten voor gezondheidsdoeleinden, maar meer op het produceren van bijenproducten voor de apitherapie en het bepalen van de kwaliteit hiervan. Voor direct advies over inkoop en kwaliteit van bijenproducten verwijzen wij naar de mogelijkheden voor verkopers en retail.

Therapeuten

Speciaal voor (api)therapeuten of apitherapeuten in opleiding organiseren wij de online apitherapie intervisiegroep. De groep komt om de maand, door middel van een online meeting, bij elkaar. Tijdens de bijeenkomst bespreken we door de groep ingebrachte casussen en de problemen waar in de natuurgeneeskundige praktijk tegenaan gelopen wordt. Ben je apitherapeut en wil je ook meedoen? Meld je dan aan voor de apitherapie intervisiegroep.

Verkopers / Retail

Wij bieden verkopers en retail de mogelijkheid voor het stellen van vragen over inkoop van bijenproducten, het verwerken van bijenproducten, opslag, bepaling van kwaliteit, wetgeving en productontwikkeling. Wij werken vooralsnog op basis van factuur en houden hiervoor een vast uurtarief aan van 80 euro per uur (exclusief BTW). Neem voor meer informatie contact met ons op.

MENU